Dasar privasi

EJA WEB DASAR PRIVASI PLATFORM

Kesaksamaan dan Keadilan Alliance (EJA) mengambil berat mengenai kerahsiaan penyokongnya yang sangat serius dan mematuhi semua aspek Perlindungan Peraturan Data General (GDPR).

dasar privasi kami yang lengkap dijelaskan di bawah, tetapi perkara utama yang perlu diambil perhatian adalah:

  • hanya pernah kami akan meminta apa yang kita benar-benar perlu tahu.
  • Kami akan mengumpul dan menggunakan data peribadi yang anda berkongsi dengan kami secara telus, jujur ​​dan adil.
  • Kami akan sentiasa menghormati pilihan anda di sekeliling data yang anda berkongsi dengan kami dan saluran komunikasi yang anda meminta kami untuk digunakan.
  • Kami akan meletakkan langkah-langkah keselamatan yang sewajarnya untuk melindungi data peribadi yang anda kongsi.
  • Kami tidak menjual, menyewa atau berkongsi maklumat anda tanpa kebenaran anda.
  • Anda boleh melawat laman web kami tanpa mendedahkan butiran mengenal pasti seperti nama atau e-mel anda mengikut dasar Cookies kami.

Data yang kami pegang adalah relatif kepada hubungan anda dengan kami. Dengan melawat laman web kami, atau mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti kami, anda bersetuju kepada maklumat peribadi anda dikumpul dan digunakan dalam cara yang dinyatakan dalam Dasar Privasi ini seperti yang dikemas kini dari semasa ke semasa. Apabila dikemaskini, sekiranya terdapat sebarang perubahan material dan / atau perubahan yang boleh memberi impak negatif anda, kami akan membuat usaha yang munasabah untuk memberitahu anda terlebih dahulu dan memberi tempoh masa yang munasabah untuk anda untuk membantah perubahan tersebut.

Jika anda mempunyai sebarang permintaan berkenaan dengan maklumat peribadi anda atau amalan kami, sila hubungi kami Perlindungan Wakil Hanna Ferguson Data: hferguson@equalityjusticealliance.org .

Polisi ini menerangkan privasi dan amalan perlindungan data tentang:

  1. Siapa kita
  2. Mengapa kami mengumpul data anda
  3. Apakah maklumat peribadi yang kami kumpulkan
  4. cookies
  5. Bagaimana kami menggunakan maklumat anda
  6. Jenis maklumat yang kami mendedahkan kepada pihak lain
  7. Berapa lama kita menyimpan data anda
  8. Bagaimana anda berada dalam kawalan
  9. keselamatan dalam talian
  10. Pautan ke laman web yang lain
  11. Pindaan Dasar

 

  1. Siapa kita

Kesaksamaan dan Keadilan Alliance (EJA) ialah sebuah konsortium empat NGO bebas, semua didaftarkan sebagai badan amal di England & Wales – Trust Maruah Manusia (Berdaftar Charity No. 1.158.093); Kaleidoscope Trust (Berdaftar Charity No. 1.146.274); Sisters Untuk Perubahan (Berdaftar Charity No. 1.165.647); dan The Royal Society Komanwel (Berdaftar Charity No. 226.748). Bersama-sama, kami mempunyai kepakaran dalam memajukan kesaksamaan, mencabar sebab struktur diskriminasi dan keganasan terhadap wanita dan kanak-kanak perempuan dan orang-orang LGBT dan meningkatkan perlindungan undang-undang untuk kumpulan terpinggir. Pada bulan April 2018, EJA melancarkan inisiatif pembaharuan undang-undang pan-Komanwel untuk memberikan sokongan kepada kerajaan dan pihak-pihak berkepentingan yang berkaitan untuk mengkaji dan memperbaharui undang-undang dan dasar-dasar yang mendiskriminasi, rendah atau gagal untuk melindungi wanita dan kanak-kanak perempuan dan orang-orang LGBT.

 

  1. Mengapa kami mengumpul data anda

Bawah undang-undang, kita menggunakan keadaan yang dipanggil kepentingan sah ‘untuk memproses data anda. Kami memproses data anda dalam kepentingan sah kami untuk mengejar matlamat dan cita-cita EJA melalui penyelidikan, sokongan, menyediakan penyelesaian yang praktikal dan menyokong pembuat dasar dan undang-undang untuk mewujudkan masyarakat yang lebih adil yang menghormati dan melindungi hak asasi manusia bagi semua orang.

Kami menentukan bahawa anda memberikan data peribadi anda kepada kami, anda berbuat demikian untuk menyokong kerja-kerja EJA itu. Oleh itu, kami akan memproses data anda mengikut cara di mana kami telah menerima maklumat anda seperti berikut: –

  • Apabila anda menyerahkan maklumat peribadi anda kepada kami melalui borang web kami akan menyimpan data tersebut dalam pangkalan data kami dan merekodkan apa-apa aktiviti yang anda menjalankan. Kita ini untuk membolehkan kita untuk mengekalkan apa-apa pilihan yang anda ada untuk menerima maklumat daripada kami dan untuk memastikan kita menyekat kenalan anda apabila anda telah meminta kami untuk berbuat demikian.
  • Jika anda melanggan surat berita kami, kami akan menggunakan data anda untuk menguruskan langganan dan pembaharuan anda, untuk memastikan anda dikemaskini dengan kerja dan peristiwa melalui surat berita dan kami ad hoc e-mel.

 

  1. Apakah maklumat peribadi dikumpul

Kami mengumpul jenis maklumat berikut:

Maklumat peribadi  seperti nama, nombor telefon, alamat e-mel dan lain-lain ini diambil daripada maklumat yang anda hantar melalui borang dalam talian, seperti borang pendaftaran dan langganan.

Maklumat bukan peribadi  termasuk yang web halaman yang anda lawati, media sosial yang anda gunakan dan lain-lain ini ditangkap menggunakan Cookies (lihat di bawah untuk maklumat lanjut). Kami juga menggunakan analisis surat berita yang memantau kejayaan e-mel kami dan apa-apa lewat klik. Kami juga merekodkan apa-apa pilihan yang anda telah memberitahukan kepada kami, seperti berapa yang anda mahu dengar dari kami dan yang aspek operasi kami adalah kepentingan tertentu kepada anda.

 

  1. cookies

Apakah cookies

Seperti amalan biasa dengan hampir semua laman web profesional laman web ini menggunakan cookies, iaitu fail kecil yang dimuat turun ke komputer anda, untuk meningkatkan pengalaman anda. Halaman ini menerangkan maklumat apa yang mereka mengumpul, bagaimana kami menggunakannya dan mengapa kita kadang-kadang perlu untuk menyimpan cookies. Kami juga akan berkongsi bagaimana anda boleh menghalang kuki ini daripada disimpan bagaimanapun ini boleh menurunkan atau melumpuhkan unsur-unsur tertentu fungsi dan ciri-ciri tapak.

Bagaimana kami menggunakan cookies

Kami menggunakan cookies untuk pelbagai sebab-sebab yang dinyatakan di bawah. Malangnya, dalam kebanyakan kes tidak ada pilihan standard industri untuk melumpuhkan cookies tanpa benar-benar melumpuhkan fungsi dan ciri-ciri mereka menambah ke laman web ini. Ia adalah disyorkan bahawa anda meninggalkan pada semua kuki jika anda tidak pasti sama ada anda perlu atau tidak, dalam hal ia digunakan untuk menyediakan perkhidmatan yang anda gunakan.

 melumpuhkan cookies

Anda boleh mencegah tetapan kuki dengan melaraskan tetapan pada pelayar anda (merujuk anda Bantuan pada pelayar anda untuk bagaimana untuk melakukan ini). Sedar bahawa melumpuhkan cookies akan menjejaskan fungsi dan boleh melumpuhkan ciri-ciri laman web ini dan banyak laman web lain yang anda lawati. Oleh itu ia adalah disyorkan bahawa anda tidak mematikan cookies.

cookies pihak ketiga

Dalam beberapa kes-kes khas, kami menggunakan kuki yang disediakan oleh pihak ketiga yang dipercayai. Butir-butir seksyen berikut yang ketiga ketiga cookies yang mungkin anda hadapi melalui laman web ini.

 

  • Google Analytics

Laman web ini menggunakan Google Analytics, yang merupakan salah satu penyelesaian analisis yang paling meluas dan dipercayai di web kerana membantu kami untuk memahami bagaimana anda menggunakan laman web dan cara-cara yang kita boleh meningkatkan pengalaman anda. Cookies ini boleh mengesan perkara-perkara seperti berapa lama anda menghabiskan di laman web, halaman yang anda lawati dan apakah dokumen yang dimuat turun dari pusat sumber. Ini adalah supaya kita boleh terus menghasilkan kandungan yang menarik. Untuk maklumat lanjut mengenai cookies Google Analytics, lihat halaman Google Analytics rasmi.

 

  • media sosial

Kami juga menggunakan butang media sosial dan / atau plug-in di laman web ini yang membolehkan anda untuk berhubung dengan rangkaian sosial anda dalam pelbagai cara. Untuk ini untuk bekerja dengan laman web media sosial berikut – Facebook , Twitter dan Instagram – akan menetapkan kuki melalui laman web kami yang boleh digunakan untuk meningkatkan profil anda di laman web mereka atau menyumbang kepada data yang mereka miliki untuk pelbagai tujuan yang digariskan dalam dasar privasi masing-masing. 

 

  • kandungan tertanam

Beberapa kandungan di laman web kami adalah disediakan oleh pihak ketiga. Ini termasuk tetapi tidak terhad kepada YouTube . Apabila anda melawat halaman kandungan yang mengandungi dari salah satu laman web cookie mungkin ditetapkan. Kami tidak mempunyai kawalan ke atas kuki ini dan anda perlu menyemak laman web pihak ketiga yang berkenaan untuk maklumat lebih lanjut mengenai ini.

 

  1. Bagaimana kami menggunakan maklumat anda

EJA akan memproses data anda untuk mentadbir berikut:

  • tawaran bantuan dengan pertanyaan anda
  • Memproses langganan anda surat berita kami
  • Memberi maklumat lanjut mengenai kerja-kerja dan aktiviti kami melalui e-mel
  • Mencari idea-idea dan maklum balas anda melalui penyelidikan atau tinjauan
  • Menggunakan alat dalaman untuk menganalisis yang menyokong kami atau menerima perkhidmatan daripada kami dan dalam apa cara dan menggunakan pandangan ini untuk meningkatkan kerja dan komunikasi
  • Menyediakan perkhidmatan yang lebih peribadi, seperti menggunakan butiran, minat dan tingkah laku untuk menyesuaikan komunikasi kita boleh menghantar atau laman web yang anda lihat.
  • Memberikan maklumat kepada badan profesional jika diperlukan oleh undang-undang atau mematuhi proses undang-undang.
  • Memberitahu anda mengenai perubahan kepada laman web kami atau kerja

 

  1. Jenis maklumat yang kami mendedahkan kepada pihak lain

Kami tidak menjual, menyewa atau berkongsi maklumat anda dengan badan amal atau syarikat lain untuk tujuan pemasaran. Satu-satunya masa maklumat anda dikongsi dengan organisasi lain adalah:

  • Anda telah memberi kebenaran untuk kami berbuat demikian
  • Apabila kita wajib untuk berbuat demikian oleh undang-undang atau jika dihubungi oleh pihak berkuasa dengan permintaan yang munasabah untuk mendapatkan maklumat.
  • Kepada penyedia perkhidmatan pihak ketiga, ejen, sub-kontraktor dan organisasi lain yang berkaitan bagi maksud menyelesaikan tugas-tugas bagi pihak kami (contohnya untuk menghantar mel). Pihak ketiga ini mempunyai akses kepada maklumat peribadi anda hanya untuk melaksanakan tugas-tugas tertentu bagi pihak kami dan mempunyai kewajipan untuk tidak mendedahkan atau menggunakannya untuk sebarang tujuan lain.

 

  1. Bagaimana anda berada dalam kawalan

Anda berada dalam kawalan data yang kami simpan tentang anda dan pada bila-bila masa anda boleh meminta:

  • Mempunyai apa-apa ketidaktepatan di dalam data peribadi diperbetulkan.
  • Untuk menyekat data mengenai anda.
  • Mempunyai salinan data peribadi mengenai anda.
  • Untuk mempunyai data anda dihapuskan.

Anda boleh membuat permintaan untuk mana-mana di atas dengan menghubungi Perlindungan Data kami Wakil Hanna Ferguson: hferguson@equalityjusticealliance.org . Sila ambil perhatian – kita boleh meminta bukti pengenalan dapat memenuhi permintaan anda.

Walaupun kami akan berusaha untuk mematuhi kehendak anda, kami mungkin tidak dapat memadamkan data anda jika terdapat obligasi undang-undang untuk mengekalkan ia. Ini termasuk mana data perlu dikekalkan untuk membolehkan kami untuk mempertahankan hak-hak undang-undang kami. Kami akan memaklumkan kepada anda asas mana-mana keputusan itu tidak memadam data anda sebagai sesuai.

Jika anda tidak berpuas hati tentang bagaimana data peribadi anda diuruskan anda boleh meningkatkan kebimbangan atau pengaduan kepada Pesuruhjaya Maklumat – 
telefon:  0303 123 1113
laman web:  www.ico.org.uk

 

  1. Berapa lama kita menyimpan maklumat anda

Jika anda menyokong EJA, menghadiri acara atau mendaftar untuk senarai mel kami, kami akan memaklumkan kepada anda butiran dalam pangkalan data kami selama enam tahun selepas aktiviti terakhir anda. Ini adalah supaya jika anda menyambung semula dengan kami, kami akan mempunyai sejarah bagaimana anda telah menyokong EJA pada masa lalu.

Sekiranya anda meminta kami untuk menghentikan komunikasi elektronik, kami akan menyimpan nama anda dalam senarai penindasan dalaman kami untuk memastikan bahawa anda tidak dihubungi lagi.

Kami menyemak tempoh penyimpanan kami untuk maklumat peribadi secara tetap. Kita undang-undang untuk memegang beberapa jenis maklumat untuk memenuhi kewajipan berkanun kami.

 

  1. keselamatan dalam talian

Kami berusaha untuk memastikan bahawa terdapat langkah yang sesuai dan seimbang teknikal dan organisasi untuk mengelakkan kehilangan, kemusnahan, penyalahgunaan, pengubahan, pendedahan yang tidak dibenarkan atau akses kepada maklumat peribadi anda.

Maklumat anda hanya boleh diakses dengan dilatih sewajarnya kakitangan, sukarelawan dan kontraktor. Keselamatan maklumat peribadi anda adalah penting bagi kami tetapi tiada kaedah penghantaran melalui Internet, atau kaedah storan elektronik adalah 100% selamat. Walaupun kami berusaha untuk menggunakan cara yang boleh diterima secara komersial untuk melindungi maklumat peribadi anda, kami tidak dapat menjamin keselamatan mutlak. Oleh itu, kami tidak membuat jaminan tentang tahap keselamatan yang diberikan kepada data anda, kecuali bahawa kita akan sentiasa bertindak mengikut undang-undang UK dan EU yang berkaitan.

Selain daripada yang dinyatakan dalam Dasar Privasi ini, kami hanya pernah akan berkongsi data anda dengan persetujuan anda.

 

  1. Pautan ke laman web yang lain

Laman web kami mungkin mengandungi maklumat yang berkaitan dengan atau disediakan oleh badan-badan amal yang lain, badan-badan atau syarikat (seperti acara pihak ketiga). Mereka berada di luar kawalan kami dan tidak dilindungi oleh Dasar Privasi ini. Harap maklum bahawa anda perlu mengakses laman web lain menggunakan pautan yang disediakan, pengendali laman-laman ini mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza daripada kita sendiri. Kami tidak menerima apa-apa tanggungjawab atau liabiliti untuk dasar privasi itu. Sila periksa polisi yang berkaitan sebelum anda menyerahkan sebarang data peribadi kepada laman web ini.

 

  1. Perubahan kepada dasar ini

Kesaksamaan dan Keadilan Alliance (EJA) mempunyai hak untuk mengubah suai laman web dan / atau Dasar Privasi ini pada bila-bila masa.